NIEUWS

Sporting Burcht FC is een ‘sterrenclub’!

mrt 20, 2023 | Nieuws

Nu is het ook officieel: Sporting Burcht FC is een ‘sterrenclub’…

 

Groot nieuws voor de jeugdwerking van Sporting Burcht FC! Naar aanleiding van de 3-jaarlijkse audit van onze jeugdopleiding door Double Pass (Voetbal Vlaanderen) in december 2022 werd onze club bekroond met een BRONZEN STER, een kwaliteitslabel waarmee wordt aangetoond dat onze jeugdopleiding de basiskwaliteit die wordt verwacht van een gewestelijke jeugdopleiding overstijgt.

Een dergelijke audit brengt de kritieke succesfactoren van een jeugdopleiding, zowel op sportief als op organisatorisch vlak, objectief en gestructureerd in kaart. Daarbij wordt door de auditor gebruik gemaakt van verschillende informatiebronnen zoals een Club ID, documentatie, trainingsobservaties, interviews en enquêtes met verschillende betrokkenen van de club. Voor elk van deze kritieke succesfactoren wordt vervolgens een score berekend, op basis waarvan de jeugdopleiding dan een kwaliteitslabel krijgt toebedeeld die geldt voor een periode van drie jaar.

De jeugdopleiding van Sporting Burcht FC kreeg hoge scores voor Effectiviteit (met name de doorstroom van eigen jeugdspelers naar reserven en de eerste ploeg), voor Spelondersteuning en Sociaal Engagement, voor Praktijkvertaling en de Voetbalopleiding als Team, en voor Organisatie en Strategie. De auditor omschrijft Sporting Burcht FC in zijn verslag als ‘een familiale voetbalclub met ook leuke dingen naast het voetbal. Er is aandacht voor talenten, maar evenzeer voor alle kinderen uit de gemeente die willen voetballen’.

Dit is exact wat waar we reeds jaar en dag (met vallen en opstaan, soms met succes, soms ook zonder succes) aan werken, samen met al onze ‘sterren’: de jeugdtrainers en jeugdcoördinatoren, de vele vrijwilligers en, uiteraard, alle spelers en hun familie en vrienden. Deze ster en bijzondere blijk van waardering is dus voor jullie. Dubbel en dik verdiend.
Wij gaan alvast verder op de ingeslagen weg: familiaal, sociaal en ambitieus. Hopelijk kunnen we ook de komende jaren op jullie blijven rekenen.

“Wij zijn Sporting Burcht, Sporting Burcht FC.
Geel en blauw onze kleuren, forever SB”

Het bestuur en het jeugdbestuur van Sporting Burcht FC