NIEUWS

Sponsor in de kijker : Wijnen Sam

nov 24, 2020 | Nieuws

In deze eerste editie van de reeks “sponsor in de kijker” praten we met Sam Geldof van Sam’s wijnen, de wijnbar aan het Kaaiplein die in no time een vaste waarde werd bij liefhebbers van een goed glas wijn.

SBFC:  Dag Sam, sinds het begin van het seizoen sponsor je onze familiale club, waarvoor grote dank trouwens. Voor de mensen die u nog niet kennen, kan je jezelf eens voorstellen aub?  

Mijn naam is Sam Geldof, 22 jaar, geboren en getogen in Burcht. Mijn opleiding “wijn en drankenkennis” volgde ik aan de hotelschool PIVA

SBFC : Je baat al enkele jaren met succes de wijnbar uit aan de Kaai te Burcht. Hoe ben je op het idee gekomen om hier in Burcht een wijnbar te openen?  

Na mijn stage in Restaurant “De Jonkman” waar ik geïnspireerd ben door sommelier Jasper Van Papeghem ben ik aan de slag gegaan bij Chefs Table, uiteraard ook bekend bij iedere Burchtenaar en ver daarbuiten.  Zo leerde ik ook wijn beter kennen, vooral omdat ik ook het vertrouwen van de chef kreeg om zelf de wijnen uit te kiezen. Toen het pand aan de overkant van Chefs Table vrijkwam heb ik niet getwijfeld.  Een eigen zaak starten is en blijft een grote stap, maar het maakt mij gelukkig, een droom die werkelijkheid werd.

SBFC:  De horeca ziet dit jaar enorm af door de maatregelen die door de overheid worden opgelegd in de bestrijding van het Covid-19 virus. Hoe probeer jij in deze zware tijd toch te overleven?  

Dit was een zware klap, vooral omdat we nog maar een jaar open zijn, en dan 2 sluitingen…. Maar we zijn niet bij de pakken blijven zitten, wij zijn gestart met een  heerlijke gastronomische delivery in samenwerking met topchef Jerry Goeman! We leveren deze gerechtjes aan huis.  De menu’s kan u wekelijks bekijken via FB. Uiteraard kunnen onze wijntjes nog via de website besteld worden,  www.samwijn.be. Bestellen via FB, telefoon, Instagram en mail is uiteraard ook mogelijk. Hopelijk is dit allemaal snel achter de rug!

SBFC: Waarom heb je uiteindelijk beslist om sponsor te worden van Sporting Burcht?  En ben je tevreden met onze samenwerking?  

Sponsoring is een win win situatie.  Je geeft de club iets, maar in ruil daarvoor wordt mijn bedrijf zichtbaar gemaakt op de club.  Maar vooral ook het stimuleren van sport en gezondheid vind ik belangrijk.  Sport staat voor ontspanning, plezier, gezondheid en achteraf een lekker wijntje moet dan kunnen !

SBFC: Ben jezelf van Burcht afkomstig en woon je in Burcht?

Mijn ouders wonen hier in burcht. Ikzelf verhuis binnenkort naar Zwijndrecht.

SBFC: Kan je ons enkele tips geven welke wijn in je shop prijs/kwaliteit een topper is?

Elke wijn in het gamma vind ik wel top, want elke wijn heeft zijn bijzonder kantje. Maar als ik toch zou moeten kiezen, kies ik voor de wijnen van het domein Springfield. Dit domein bezocht ik vorig jaar in Zuid-Afrika. Het is een familiebedrijf dat echte pareltjes produceert.

SBFC:  Heb je zelf nog gevoetbald?

Ik heb inderdaad zelf gevoetbald, lang geleden, toen ik nog een klein Sammeke was, bij Sporting Burcht….  Dit was niet echt mijn ding.  Soms is dit erfelijk maar dit was bij ons zeker niet het geval, mijn vader Serge heeft namelijk wel een mooie voetbalcarrière achter de rug (maar hij drinkt dan weer geen wijntjes….)

SBFC: Kom je af en toe eens kijken op Sporting Burcht?  En wat vind je van de ambiance?  Komen er vaak supporters, bestuursleden en spelers bij jou over de vloer?

Zelf komen kijken is moeilijk omdat de matchen natuurlijk gespeeld worden tijdens de openingsuren van de zaak.  Maar het verslag van de gespeelde matchen krijg ik nadien te horen in de wijnbar van supporters, bestuursleden en spelers bij een glas wijn of een frisse pint !

SBFC: Laatste vraag. We hebben deze zomer ondervonden dat je zaak enorm populair is en bezocht wordt door mensen van gans het Waasland.  Hoever reiken je ambities nog?

Het is mijn ambitie om een vaste waarde te worden in Burcht ! Nu geniet ik vooral van de klanten en de positieve reacties. Iedereen moet zich welkom voelen. Het leuke is dat er nog steeds nieuwe klanten bijkomen. “Elk glas moet een feest zijn !”

Sam, we willen je hartelijk bedanken voor de sponsoring die je doet, zonder jou en de andere sponsors zou Sporting Burcht weinig toekomst hebben.  Bedankt hiervoor en we hopen dat we nog lang op jou mogen rekenen.